Producenci
Stosowanie soli morskiej jodowanej 0

 

Sól morska jodowana nadaje się do wielu potraw.

Właściwości soli morskiej jodowanej

Sól morska pozyskiwana jest w procesie krystalizacji słonych wód. Dostarcza organizmowi składników mineralnych, m.in. sodu, chloru, wapnia, jodu, cynku, magnezu, manganu, selenu, żelaza i potasu. W soli morskiej naturalnie występuje jod, który do zwykłej soli dodawany jest sztucznie. Sól morska jest lekko wilgotna, ma szarawy kolor, co oznacza wysoką zawartość minerałów. Ma mocniejszy smak od soli kuchennej, dlatego używa się jej w mniejszych ilościach. 

W sklepie internetowym BioIndygo.pl mogą Państwo znaleźć wiele interesujących produktów. Drobna sól himalajska to znacznie zdrowszy zamiennik klasycznej soli. BIO moringa proszek to źródło łatwo przyswajalnego białka. Nasiona chia powinny zagościć w jadłospisie każdego, kto dba o zdrowie. 

 

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl