Producenci
Produkty, które warto jeść w lutym 0

W rzeczywistości to właśnie luty jest miesiącem, w którym mocno wzrasta zachorowalność na grypę. Wszystko dlatego, że wirusy atakują praktycznie z każdej strony, trudno więc się przed nimi ochronić. Szczególnie wtedy, gdy organizm jest osłabiony po zimie, a układ odpornościowy nie funkcjonuje idealnie.

Dlaczego warto jeść płatki drożdżowe

Obecnie triumfy popularności świeci dieta wegańska oraz zdrowa żywność. Towarzyszy im także moda na produkty żywnościowe do tej pory nie do końca popularne i znane oraz poznawanie i łączenie nowych smaków. Takim produktem, który dobrej pory nie był powszechnie znany, są płatki drożdżowe. Co to właściwie jest? I dlaczego warto zastanowić się nad włączeniem ich do codziennej diety?

Syrop klonowy i jego właściwości dla zdrowia

Badania nad właściwościami syropu klonowego wykazały, że jest to produkt wyjątkowo bogaty w składniki odżywcze oraz mineralne. Wśród dobroczynnych substancji można znaleźć między innymi witaminy B2, B5, B6. Ale to nie wszystko: w syropie klonowym zawarta jest również niacyna, biotyna oraz kwas foliowy. Co warte zauważenia, niacyna przejawia właściwości obniżające cholesterol, wpływa także dobroczynnie na krążenie krwi. Syrop klonowy działa dobrze również na układ nerwowy. Warto więc włączyć go do swojej diety, pamiętając przy tym o umiarze i zdrowym rozsądku.

Płatki zbożowe jaki prawdziwe źródło zdrowia

Płatki zbożowe mają jedną niewątpliwą zaletę: są pyszne i pasują do wielu dań. To jednak nie wszystko - poza właściwościami smakowymi, płatki te mają również dobroczynny wpływ na zdrowie. Dzięki zawartości składników odżywczych, mogą znacząco podnieść odporność organizmu. Ponadto płatki dodają energii oraz sił, ale również wpływają na poprawę pracy układu pokarmowego oraz utrzymanie odpowiedniej mikroflory jelit.

Szukasz zdrowszego zamiennika cukry? Postaw na erytrytol!

Erytrytol to przedstawiciel alkoholi cukrowych i jest nieprzyswajalnym przez organizm człowieka połączeniem alkoholu oraz węglowodanów. Nie zawiera on jednak etanolu, odpowiedzialnego za stan upojenia alkoholowego. Najpopularniejsze alkohole cukrowe, zwane poliolami, to ksylitol, sorbitol oraz maltitol. Od erytrytolu różnią się przede wszystkim zerową zawartość kalorii, co stanowi dodatkową zaletę tego składnika. Warto zatem przemyśleć użycie go jako zamiennika tradycyjnego cukru.

Jaki naturalny składnik obniży poziom cholesterolu?

Pestki słonecznika są nie tylko smaczne, ale mają także dobroczynny wpływ na zdrowie człowieka. Szczególnie jeśli chodzi o cholesterol. Słonecznik ma właściwości obniżające poziom złego cholesterolu, dlatego też wykorzystuje się go z powodzeniem w walce z miażdżycą. Ponadto nasiona słonecznika zawierają wiele witaminy E, która pomaga przedłużyć młodość. Ma także dobry wpływ na płodność człowieka, szczególnie u mężczyzn, ponieważ poprawia jakość plemników. To nie jest jednak wszystko, słonecznik posiada bowiem więcej właściwości poprawiających zdrowie człowieka. Dlatego właśnie warto urozmaicić nimi swoją dietę.

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl